Voir le contenu
Solicitați un certificat de conformitate Citroën

SOLICITĂ UN CERTIFICAT DE CONFORMITATE

Grupul STELLANTIS, compania mamă a mărcii Citroën, îți pune la dispoziție un site unic de unde poți obține documentele necesare (sau copii ale acestora) pentru înmatricularea sau reînmatricularea vehiculului tău. Acest site, clar structurat și ușor accesibil, este destinat persoanelor aflate în situațiile descrise mai jos. Acestea includ, în special, importul sau exportul unui vehicul sau autorizația de modificare a unui vehicul.

CÂND TREBUIE SĂ SOLICIT UN CERTIFICAT DE CONFORMITATE?

Fie că ești persoană fizică sau juridică, poți obține un certificat de conformitate în următoarele cazuri:
  • Ai achiziționat un vehicul înmatriculat într-o țară europeană și dorești să-l înmatriculezi în altă țară europeană.
  • Ai pierdut sau ți-a fost furat certificatul de conformitate (COC) și dorești o copie a acestuia.

PENTRU ALTE SITUAȚII, CONSULTĂ SECȚIUNEA NOASTRĂ DE ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Ai un vehicul înmatriculat în România pe care dorești să-l exporți în afara Uniunii Europene (UE). Trebuie să obții un certificat de origine de la constructor. Te informăm că acest document nu permite înmatricularea vehiculului la serviciul de înmatriculări.

Ai un vehicul înmatriculat în România pe care dorești să-l modifici sau care a fost transformat sau modificat la un service. Atunci când contactezi DRIEE (Direcția Regională și Interdepartamentală pentru Mediu și Energie) sau DREAL (Direcția Regională pentru Mediu, Urbanism și Locuințe) pentru omologarea unui singur vehicul („réception à titre isolé”), ți se solicită o autorizație scrisă de la Citroën pentru modificarea vehiculului și o copie a certificatului de conformitate sau a documentului „notice descriptive” sau „barré rouge” al vehiculului de bază (fără modificări). Fă clic aici pentru a accesa procedura. Citroën își rezervă dreptul de a decide dacă emite sau nu autorizația de modificare. Prin urmare, e indicat să depui planurile de modificare la Citroën înainte de a le realiza. Te informăm că aceste documente nu permit înmatricularea vehiculului la serviciul de înmatriculări, ci permit obținerea omologării pentru un singur vehicul.

Dorești să transformi o mașină de serviciu care este un vehicul personal derivat („dérivé VP”) înmatriculat în Franța într-un vehicul privat. Un vehicul personal derivat este un vehicul derivat dintr-un vehicul personal (VP). Aceasta înseamnă că este un vehicul normal, precum un C3, care a fost modificat. De cele mai multe ori, scaunele din spate au fost îndepărtate, astfel încât au rămas doar cele două scaune din față. Pe certificatul de înmatriculare al unui vehicul personal derivat, menţiunea „DERIV VP” se regăseşte la punctul J.3. Un vehicul personal derivat poate fi transformat înapoi într-un vehicul personal, de exemplu, prin remontarea scaunelor. Te rugăm să contactezi serviciile post-vânzare la un membru al reţelei Citroën pentru a afla detalii despre procedurile pe care trebuie să le urmezi.

A fost constatată o eroare pe certificatul de înmatriculare francez al vehiculului tău („carte grise”) (eroare constatată de serviciul de înmatriculări, de persoana care efectuează ITP, de poliție sau de jandarmerie, de dealerul tău sau de tine). Doreşti un certificat de conformitate (COC) și/sau un certificat pentru a-ţi corecta certificatul de înmatriculare a vehiculului la serviciul de înmatriculări. Fă clic aici pentru a accesa procedura.

A fost identificată o eroare pe numărul de serie ștanțat sau pe plăcuța de înmatriculare a vehiculului tău înmatriculat în România. Te rugăm să contactezi serviciile post-vânzare la un membru din rețeaua Citroën pentru a identifica eroarea.

Ai un vehicul cu o vechime de peste 30 de ani înmatriculat în Franța și ai nevoie de un certificat pentru a obține un certificat de înmatriculare cu mențiunea „vehicul de colecţie”. Te rugăm să contactați Citroën Heritage la următoarea adresă: Citroën Heritage Conservatoire Boulevard André Citroën 93601 Aulnay Sous-Bois, Franţa.

Doreşti să înmatriculezi în Franța un vehicul care provine de pe un alt continent și care nu are omologare de tip UE sau care a fost modificat în străinătate. Înainte de a obține certificatul de înmatriculare a vehiculului, trebuie să obţii mai întâi omologarea vehiculului. Vei avea nevoie de un certificat parțial de conformitate și de o copie a documentului „notice descriptive” sau a unui certificat de conformitate (COC). Fă clic aici pentru a accesa procedura

Doreşti să înmatriculezi în Franța un vehicul neînmatriculat (nou) care provine din străinătate și nu ai un certificat de conformitate (COC). Ai nevoie de un certificat de import pentru un vehicul nou. Fă clic aici pentru a accesa procedura.