Voir le contenu
Soluții de reîncărcare Citroën

SOLUȚII DE ÎNCĂRCARE PENTRU MAȘINA TA ELECTRICĂ SAU HYBRID

Fie că te afli acasă, la birou, în călătorii urbane sau în timpul unei escapade, există numeroase soluții de încărcare disponibile pentru a te bucura pe deplin de Citroen-ul tău electric sau plug-in hybrid.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ÎNCĂRCARE

REȚEAUA ELECTRICĂ

Reţeaua electrică poate fi monofazată - în cazul majorităţii instalațiilor casnice - sau trifazată. Înainte de a alege soluția de încărcare, trebuie să verifici tipul de instalație la dispoziţie. 

STAȚIA DE ÎNCĂRCARE

Aceasta determină puterea și timpul de încărcare a vehiculului tău electric sau plug-in hybrid.

Sunt disponibile mai multe soluții: încărcare standard la o priză domestică sau la o priză armată, încărcare rapidă cu o stație de încărcare de tip wall box acasă sau în rețeaua publică, încărcare rapidă și super rapidă în rețeaua publică și pe autostrăzi. Stațiile de încărcare rapidă 50 kW au propriul lor cablu și nu sunt compatibile cu vehiculele plug-in hybrid.

 

CABLU DE ÎNCĂRCARE

Viteza de încărcare depinde, de asemenea, de puterea pe care o poate suporta cablul. Fiecare sarcină de încărcare are propriul cablu. 

ÎNCĂRCĂTORUL DE LA BORD

Rolul său este de a transforma curentul alternativ de la prize și de la stațiile de încărcare (cu excepția stațiilor de încărcare rapidă) în curent continuu pentru a alimenta bateria. Puterea sa determină, de asemenea, timpii de încărcare.

Prin urmare, încărcătoarele de bord mai puternice pot fi disponibile opțional, în funcție de vehicul, pentru a beneficia de timpi de încărcare optimizați. 
BATERIA
Bateria electrică are o garanție de 8 ani sau peste 160.000 km pentru cel puțin 70% din capacitatea de încărcare.

Bateriile noastre pentru vehicule electrice sunt compatibile cu încărcările rapide sau super-rapide disponibile în rețeaua publică.

*Pentru Citroen Ami: 3 ani sau 40.000 km
 

UNITĂȚI DE MĂSURĂ

Kilowatul (kW) și kilowatul-oră (kWh) sunt două unități de măsură cu nume similare. Cu toate acestea, ele exprimă concepte diferite.

Kilowattul - puterea motorului

Kilowattul (kW) îți permite să afli puterea motorului vehiculului tău electric. Acesta se înmulțește cu circa 1,36 pentru a afla puterea sa.
De exemplu, motorul modelului Citroën ë-C4 Electric are 100 kW sau 136 de cai putere.

Kilowatt-oră - energia bateriei

Motorul electric al unui vehicul este alimentat cu energie de o baterie a cărei capacitate este exprimată în kilowați oră (kWh), adică cantitatea de kW pe care bateria o poate furniza pe oră.
De exemplu, bateria modelului Citroën ë-C4 Electric are o capacitate de 50 kWh. Aceasta este echivalentă cu 50 de litri de benzină.

Kilowatt-ul - timpul de încărcare

Puterea stațiilor de încărcare variază de la 3,7 kW la 22 kW pentru stațiile domestice și ajunge până la 100 kW, sau chiar mai mult, pentru stațiile publice. Cu cât valoarea măsurată este mai mare, cu atât mai mare este puterea furnizată. Cu cât numărul de kW este mai mare, cu atât timpul de încărcare este mai scurt.
De exemplu, un wall box de 11 kW poate stoca 11 kW de energie. Prin urmare, este nevoie de mai puțin de 5 ore pentru a încărca bateria de 50 kWh a modelului Citroën ë-C4 Electric.

FIECARE TIP DE STAȚIE ARE PROPRIUL CABLU

Cablu mod standard 2

Acest cablu îţi oferă o putere de până la 1,8 kW. Acest tip de cablu este utilizat pentru încărcarea la o priză casnică.

Cablu mod armat 2

Acest cablu îţi oferă o putere de până la 3,7 kW. Acest tip de cablu este utilizat pentru încărcare de la o priză casnică de tip Green Up, care îmbunătățește semnificativ timpul de încărcare în comparație cu o priză standard.

Cablu mod monofazat 3

Acest cablu îţi oferă o putere de până la 7,4 kW. Acest tip de cablu poate fi utilizat cu un wall box instalat acasă sau la o stație de încărcare publică. Încărcarea domestică cu ajutorul wall box-ului îți permite să obții o autonomie completă a bateriei în 2 ore pentru un vehicul plug-in hybrid și în mai puțin de o noapte pentru un vehicul electric.
La un vehicul plug-in hybrid, este necesar să se opteze pentru încărcătorul de bord de 7,4 kW pentru a beneficia de acest tip de încărcare.

Cablu mod trifazat 3

Dezvoltat specific pentru vehiculele electrice, acest cablu îţi oferă o putere de încărcare de până la 22 kW. Este compatibil atât cu o instalație monofazată (wall box de 7,4 kW), cât și cu una trifazată (wall box de 11 kW), acasă sau la serviciu. Este ideal pentru încărcări frecvente la stațiile de încărcare publice. În cazul instalațiilor trifazate, îţi permite să te bucuri de timpi de încărcare mai rapizi.
Pentru a beneficia de avantajele acestui tip de încărcare, vehiculul tău trebuie să fie echipat cu un încărcător de bord de 11 kW (opțional).

ÎNCĂRCARE PRIVATĂ ACASĂ SAU LA SERVICIU

Este simplu să-ţi încarci vehiculul plug-in hybrid

Îți poți încărca vehiculul la o priză casnică convențională, cu priza de cablu casnic furnizată la pachetul standard.


Pentru o încărcare mai rapidă, alege o priză armată sau un wall box. Ambele au caracteristici diferite:
● Wall box-ul, cel mai puternic, poate reduce la maximum timpul de încărcare.
● Pe de altă parte, priza armată reprezintă un bun compromis. Este mai economică de utilizat dar puterea de încărcare este mai mică decât la un wall box.

ESTE SIMPLU SĂ-ŢI ÎNCARCI VEHICULUL HIBRID

Există mai multe moduri de încărcare, în funcție de kilometrii parcurși zilnic și de soluțiile de încărcare de care dispui și în afara casei tale.

Wall box de 7,4kW sau 11kW: Instalarea unei stații de încărcare de tip wall box este soluția perfectă atunci când vrei să te bucuri de un timp de încărcare optimizat. Partenerii noștri sunt disponibili și te asistă de la etapa de evaluare până la instalare. Acest tip de instalație îţi va permite să beneficiezi de asistență din partea statului.

Priză domestică armată: Priză tip Green Up. Costurile de instalare sunt reduse, aşadar, dacă circuli rar, bateria se încarcă la o capacitate de 60% într-o singură noapte.

Priză standard: O simplă conexiune la o priză de perete. Nu este recomandată pentru alte vehicule electrice, deoarece timpul de încărcare este lung, ajungând până la 30% din capacitate într-o singură noapte. Poate fi utilizată ca soluție de încărcare ocazională. Aceasta este soluția de încărcare pentru Citroen Ami.

 

 

 

Pentru ë-C4 Electric, ai mai multe opțiuni de încărcare:

● Încărcare la staţie publică de 100 kW: 80% din capacitate în 30 de minute;
● Wall box de 11 kW: 5 ore;
● Wall box de 7,4 kW: 7 ore și 30 de minute;
● Priză domestică armată Green Up: 4 ore și 30 de minute pentru 100 km sau 9 ore pentru 100 km la o priză domestică standard.

Pentru modelul ë-SpaceTourer, ai mai multe opțiuni de încărcare:


● Încărcare la staţie publică de 100 kW: 80% în 30 de minute pentru o baterie de 50 kWh și 45 de minute pentru o baterie de 75 kWh;
● Wall box de 11kW: între 4 ore și 45 de minute şi 7 ore, în funcție de mărimea bateriei;
● Wall box de 7,4 kW: Între 7 ore și 30 de minute şi 11 ore și 20 de minute, în funcție de mărimea bateriei;
● Priză armată Green Up: până la 60% din capacitate într-o singură noapte.

INSTALAREA UNEI SOLUȚII DE ÎNCĂRCARE

La casă sau bloc

Citroën a ales partenerul Free2move eSolutions pentru a te asista în instalarea stației de încărcare acasă, datorită experienței sale și a rețelei de tehnicieni certificați.

INSTALAREA UNEI SOLUȚII DE ÎNCĂRCARE

Citroën a selectat doi parteneri pentru a te ajuta să alegi și să instalezi soluția de încărcare care corespunde cel mai bine nevoilor tale. Astfel, vei avea siguranța unei instalații de calitate, la cel mai bun preț și cu respectarea criteriilor de eligibilitate pentru subvenții de la stat.

CASĂ PERSONALĂ

Citroën a ales ZEborne în calitate de partener pentru a te asista în instalarea stației de încărcare într-o casă personală, datorită experienței sale și a rețelei de tehnicieni certificați.

IMOBIL REZIDENŢIAL

Citroën a ales Zeplug în calitate de partener pentru a te ajuta în instalarea stației de încărcare într-un imobil rezidenţial. Zeplug oferă o soluție gratuită pentru imobilele rezidenţiale și se ocupă de toate procedurile administrative.
TIMPUL DE ÎNCĂRCARE A VEHICULULUI TĂU ELECTRIC SAU HYBRID
Simulează timpii de încărcare a vehiculului tău Citroën electric sau plug-in hybrid în funcție de diferitele moduri de încărcare disponibile.

SERVICII DE ÎNCĂRCARE FREE2MOVE ESOLUTIONS

Ușurința și libertatea de încărcare, inclusiv în deplasare

Încărcă-ţi mașina electrică sau plug-in-hybrid pe stradă. Datorită aplicației eSolutions Charging, ai acces la peste 300.000 de puncte de încărcare din toată Europa și îți poți controla ușor și rapid încărcarea vehiculului tău Citroën în toate călătoriile și deplasările tale

Pentru a utiliza stațiile de încărcare publice, ia cu tine cablul compatibil, disponibil în rețeaua de accesorii Citroen.

REȚEAUA DE STAȚII DE ÎNCĂRCARE PE AUTOSTRADĂ

Rețeaua de autostrăzi cu stații de încărcare super-rapidă se extinde. Lasă-te purtat de dorințele tale din weekend cu mașina ta electrică.

Cu Free2move eSolutions, îți planifici liniştit călătoriile lungi: propuneri de itinerar, durata totală a călătoriei, inclusiv opririle pentru încărcare.

Stațiile de încărcare rapidă 50 kW au cabluri proprii și nu sunt compatibile cu vehiculele plug-in hybrid.
CĂLĂTOREŞTE RELAXAT ÎNTR-UN VEHICUL ELECTRIC SAU HYBRID
Indiferent de locația ta, călătorește fără griji și găsește puncte de încărcare compatibile cu vehiculul tău electric sau plug-in hybrid.

DESCOPERĂ GAMA DE VEHICULE ELECTRICE CITROËN