Voir le contenu
Autonoma vehiculelor Citroën

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE AUTONOMIE

La alegerea unui vehicul electric apare problema autonomiei în traficul de zi cu zi, fie că este vorba de drumuri scurte sau lungi.

Autonomia vehiculelor noastre este indicată în conformitate cu ciclul WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Această valoare aprobată poate varia în funcție de o serie de factori: descoperă informațiile care îți vor permite să înțelegi mai bine autonomia pe care o poți obține și să te bucuri de o experiență de rulare electrică.

STILUL DE CONDUS ŞI ALŢI FACTORI AU UN IMPACT ASUPRA AUTONOMIEI

VITEZĂ

La 130 km/h, autonomia unui vehicul 100% electric se reduce la jumătate față de autonomia omologată WLTP.
Pe autostrăzi sunt disponibile stații de încărcare rapidă care îți permit să reîncarci rapid vehiculul în timpul unei pauze de cafea sau al prânzului: până la 80% în 30 de minute (în funcție de vehicul, cu o stație de încărcare rapidă de 100 kW). 

TEMPERATURA

Condițiile climatice și consecințele acestora: necesitatea de a încălzi habitaclul sau de a-l răci au un impact asupra duratei de viață a bateriei.
Foloseşte precondiționarea termică atunci când vehiculul se încarcă pentru a porni la temperatura potrivită și a optimiza autonomia. 

STIL DE CONDUS

Stilul tău de condus influenţează autonomia vehiculului tău.
Adoptă un stil de conducere ponderat pentru a o optimiza. 

ÎNCĂRCĂTURA TRANSPORTATĂ

Dacă circuli cu accesorii pe acoperiș sau cu o încărcătură cu greutate mare, autonomia vehiculului tău va fi influențată. 
SIMULEAZĂ AUTONOMIA VEHICULULUI TĂU
Poți cuantifica autonomia vehiculelor Citroën electrice sau plug-in hybrid în funcție de viteză, de stilul de condus și de temperatură. De exemplu, simulează autonomia pentru un model ë-C4 Electric.

ADOPTĂ UN STIL DE CONDUS RESPONSABIL FAŢĂ DE MEDIU

Rulează lin

Dacă conduci lin, vei evita consumul excesiv de energie. Frânează și decelerează ușor și în avans și limitează reacțiile agresive. Pe autostradă, adaptează cât mai mult posibil viteza, deoarece vitezele mari reduc rapid autonomia mașinii.

Foloseşte modul de frânare

Foloseşte frâna de motor în locul pedalei de frână cât mai des posibil. Acest lucru îi va permite vehiculului tău electric sau hibrid să își încarce bateria în timpul frânării și decelerării.

Precondiționează temperatura vehiculului tău

Profită de orele de încărcare pentru a prestabili de la distanță temperatura mașinii fără a afecta nivelul de încărcare. În acest fel, vei limita consumul de energie al sistemului de aer condiționat sau de încălzire atunci când conduci.

Verifică anvelopele

Pe lângă faptul că îți garantează siguranța, este esențial să te asiguri că anvelopele vehiculului tău sunt în stare bună și umflate corespunzător pentru a optimiza consumul de energie.

DESCOPERĂ GAMA ELECTRICĂ CITROËN