Voir le contenu
CITROËN ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI DE EXISTENȚĂ
C5 CITROËN ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI DE EXISTENȚĂ A MODELULUI C3 PLURIEL
  • Citroën aniversează 20 de ani de existență a modelului C3 Pluriel, prezentat în Mai 2003 și produs în 115.097 de unități la uzina Villaverde din Spania până în 2010. 

     

  • Jovial și simpatic, C3 Pluriel este un vehicul modular care a fost disponibil în cinci versiuni diferite: berlină, berlină panoramică, cabriolet, spider și pick-up. Structura sa modulară unică răspundea unei game largi de cerințe și simboliza un stil de viață dedicat în totalitate timpului liber și bucuriei de a trăi.

     

  • C3 Pluriel a stat la baza mai multor inițiative, printre care festivalul de scurtmetraje „Courts Singuliers, Courts Pluriels“, organizat în iunie 2003 pe Parvis de la Défense, și „Mariez-vous en C3 pluriel“ (Căsătoriți-vă într-un C3 pluriel) în 2004.

 

Citroën aniversează 20 de ani de existență a modelului C3 Pluriel - unic în lume. Lansat în mai 2003, la doar un an după C3, acest mic hatchback în trei uși a fost produs în 115.097 unități la uzina Villaverde între 2003 și 2010. 

 

C3 Pluriel este un vehicul unic, disponibil în mai multe versiuni diferite, care a încorporat numeroase componente mecanice ale modelului C3, fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul sau siguranța. Vehiculul a fost ranforsat cu piese speciale pentru a garanta că pasagerii erau în aceeași siguranță ca și când s-ar fi aflat într-un vehicul închis. De asemenea, a fost dotat cu o serie de sisteme de asistență la condus, cum ar fi ABS și frânarea de urgență. În interior, avea tot confortul unei berline, cu patru locuri și o izolație fonică și termică sofisticată, toate într-un vehicul original. Cu parbrizul său lat și geamurile generos proporționate, C3 Pluriel oferea o vedere panoramică în toate versiunile sale. Iar tetierele decupate asigurau o vizibilitate excelentă, contribuind în același timp la designul original al vehiculului.

 

Cu acest vehicul nou, Citroën își arăta pasiunea pentru inovație. C3 Pluriel a fost votat vehiculul decapotabil al anului în 2003, anul lansării sale. Acest premiu a contribuit și mai mult la diferențierea lui C3 Pluriel față de concurență: decapotabila anului a fost, de asemenea, o berlină. 

 

DE LA CONCEPT LA PRODUS 

 

C3 Pluriel a fost inspirat de demonstrativul Pluriel, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 1999. Cu acest vehicul nou, Citroën a încercat să facă tranziția de la concept la un vehicul de serie. Totul fără a se pierde caracterul original al conceptului și făcând cât mai puține concesii la necesitățile producției de masă. 

 

Pentru a face tranziția de la concept la produs, aproximativ 150 de persoane au lucrat împreună pentru dezvoltarea de soluții tehnice care să includă cât mai multe opțiuni într-un singur vehicul. 

 

UN VEHICUL MODULAR ÎNDRĂZNEȚ

 

Cu C3 Pluriel, Citroën a făcut încă un pas înainte, depășind limitele modularității automobilelor. Vehiculul a venit într-o gamă fără precedent de configurații, cu un total de cinci versiuni. În configurația sa inițială, era o berlină cu linii fluide și volume generoase. Prin deschiderea acoperișului, se putea transforma într-o berlină panoramică, oferind senzația de spațiu deschis.

 

Datorită plafonului flexibil, acesta s-a transformat rapid într-un cabriolet. În această configurație erau puse în evidență arcadele și se arăta adevărata personalitate a lui C3 Pluriel, creând senzația de libertate. Prin îndepărtarea arcadelor, C3 Pluriel a putut adopta și forma unui spider, o configurație surprinzătoare care a subliniat liniile clare ale acestui model. 

 

În cele din urmă, prin îndepărtarea arcadelor și rabatarea scaunelor din spate, C3 Pluriel putea fi transformat într-un pick-up cu doar două scaune și un portbagaj deschis. Această gamă largă de opțiuni a conferit vehiculului o personalitate unică, adaptată oricărui capriciu. Era un vehicul pentru o aventură care dura toată ziua. 

 

UN VEHICUL ORIGINAL CU IDEI ORIGINALE

 

Acest vehicul versatil a fost în centrul mai multor campanii de profil înalt ale Citroën. În primul rând, un eveniment desfășurat în luna iunie a anului 2003, în cadrul căruia C3 Pluriel a făcut furori în oraș. Citroën a organizat un festival de scurtmetraje de cinci zile pe Parvis de la Défense: „Courts Singuliers, Courts Pluriels“. Acest eveniment a luat forma unui cinematograf drive-in, în cadrul căruia 20 de versiuni diferite ale modelului C3 Pluriel au fost expuse pe esplanada din față: vizitatorii puteau să intre înăuntru, să se așeze și să urmărească un scurt metraj. 

 

O altă idee extraordinară de la Citroën: Căsătoriți-vă într-un C3 Pluriel. Din martie până în octombrie 2004, Citroën a oferit viitorilor miri șansa de a împrumuta gratuit un C3 Pluriel pentru weekendul nunții lor. Acest concept a fost reînnoit timp de mai mulți ani și a implicat modele noi, cum ar fi C4 și C5.

 

În cele din urmă, C3 Pluriel a adus un omagiu predecesorilor săi. În 2008, pentru a marca aniversarea a 60 de ani de existență a modelului 2CV, Citroën a lansat o ediție limitată a modelului C3 Pluriel - Charleston - ca omagiu adus modelului 2CV Charleston, lansat în 1980.

 

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

 

Despre Citroën

Citroën dezvoltă, din 1919, automobile, tehnologii și soluții de mobilitate adaptate la evoluțiile societății. Marcă inovatoare și îndrăzneață, Citroën plasează relaxarea și starea de bine în centrul experienței clientului și oferă o gamă extinsă de modele, începând cu unicul Ami, un obiect electric de mobilitate conceput pentru oraș și până la sedanuri, SUV-uri și vehicule comerciale, majoritatea dintre acestea disponibile cu sisteme de propulsie electrică sau plug-in hybrid. Pionier în ceea ce privește serviciile și atenția acordată clienților persoane fizice și juridice, Marca Citroën este prezentă în 101 țări cu o rețea de 6200 puncte de vânzare și servicii în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Citroën, vizitați site-ul media https://fr-media.Citroën.com