Voir le contenu
LAURENT DIOT NUMIT DIRECTOR AL MĂRCII CITROËN
LAURENT DIOT ESTE NUMIT DIRECTOR AL MĂRCII CITROËN PENTRU EUROPA EXTINSĂ

Laurent Diot a fost numit director al mărcii Citroën, pentru Europa extinsă, începând cu 1 iulie 2023. El îi va fi subordonat lui Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer Enlarged Europe la Stellantis, iar din punct de vedere funcțional lui Thierry Koskas, CEO al mărcii Citroën și Chief Sales & Marketing Officer la Stellantis.

 

Laurent Diot are peste 25 de ani de experiență internațională în industria auto. S-a alăturat Grupului Renault în 1997 și a avut mai multe poziții în vânzări, marketing și dezvoltarea afacerilor, precum și funcții executive în diferite țări și regiuni: Europa, Asia, China, America de Sud și Africa. A lucrat ca director general în Maroc înainte de a reveni în Europa în 2020 ca director de marketing al Grupului Renault Franța. Printre funcțiile sale anterioare se numără cea de director general adjunct, vânzări și marketing la Dongfeng-Renault Automotive Co. din China și director general al Renault Portugalia.

 

Laurent Diot s-a alăturat grupului Stellantis în octombrie 2021 în calitate de director global de marketing și comunicare FIAT Abarth la Torino, Italia. La 1 iulie 2023, Laurent Diot a devenit director al Citroën pentru Europa extinsă.

 

Laurent Diot a absolvit École Centrale Paris cu o diplomă de master în managementul ingineriei.

 

În noua sa funcție de director al Citroën pentru Europa extinsă, Laurent Diot va fi responsabil pentru dezvoltarea și implementarea strategiei mărcii în Europa.

 

„Sunt foarte bucuros și entuziasmat să îi urez bun venit lui Laurent Diot în familia Citroën. Cariera sa internațională, expertiza în vânzări și în dezvoltarea afacerilor sunt atuuri puternice, aflate în concordanță cu strategia mărcii noastre. Sunt convins că Laurent va contribui în mod pozitiv la creșterea mărcii noastre în Europa și la nivel global“, Thierry Koskas, CEO al mărcii Citroën și Chief Sales & Marketing Officer la Stellantis.

 

 

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

 

Despre Citroën

Citroën dezvoltă, din 1919, automobile, tehnologii și soluții de mobilitate adaptate la evoluțiile societății. Marcă inovatoare și îndrăzneață, Citroën plasează relaxarea și starea de bine în centrul experienței clientului și oferă o gamă extinsă de modele, începând cu unicul Ami, un obiect electric de mobilitate conceput pentru oraș și până la sedanuri, SUV-uri și vehicule comerciale, majoritatea dintre acestea disponibile cu sisteme de propulsie electrică sau plug-in hybrid. Pionier în ceea ce privește serviciile și atenția acordată clienților persoane fizice și juridice, Marca Citroën este prezentă în 101 țări cu o rețea de 6200 puncte de vânzare și servicii în întreaga lume.